5 συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων μηχανών γκαζόν

Πώς να διορθώσετε μόνοι σας το πρόβλημα της μηχανής γκαζόν σας, γρήγορα!

Ξαφνικά, ο πιο σημαντικός βοηθός του γκαζόν σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα! Η τακτική συντήρηση του χλοοκοπτικού βοηθά στην αποφυγή προβλημάτων και επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού γκαζόν σας καθώς η φθορά από τις ώρες κοπής του γκαζόν αυξάνει τις πιθανότητες να προκληθεί βλάβη μέσα στο χρόνο.

Αρχικά, να ανατρέχετε πάντα στο εγχειρίδιο χειριστή πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία συντήρησης στον εξοπλισμό σας.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συχνές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε και τι μπορείτε να κάνετε αν...:

1. Το σχοινί εκκίνησης είναι δύσκολο να τραβηχτεί ή φαίνεται κολλημένο:

Μια τυπική αιτία για αυτό είναι ότι το φρένο του τσοκ του κινητήρα. Ελέγξτε αν είναι στη σωστή θέση πριν την τραβήξετε.

Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί εάν το μαχαίρι του χλοοκοπτικού σας ακουμπάει το γρασίδι ή είναι φραγμένο με υπολείμματα γρασιδιού. Μετακινήστε το χλοοκοπτικό σας σε μια σκληρή επιφάνεια. Με το χλοοκοπτικό σβηστό και το καλώδιο του μπουζί λυμένο, καθαρίστε την κάτω πλευρά του χλοοκοπτικού από τα υπερβολικά χόρτα και, στη συνέχεια, επιστρέψτε στο γκαζόν και δοκιμάστε να την εκκινήσετε ξανά.

2. Το χλοοκοπτικό σας δεν ξεκινά:

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλοί ιδιοκτήτες βιώνουν αυτή την απογοήτευση για έναν πολύ προφανή λόγο: το δοχείο βενζίνης είναι άδειο. Οπότε βεβαιωθείτε ότι το έχετε γεμίσει με βενζίνη πρώτα. Το παλιό καύσιμο  που έχει μείνει μέσα στο μηχάνημα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα εκκίνησης. Εάν έχετε βενζίνη περασμένης σεζόν στο χορτοκοπτικό σας, αδειάστε το ρεζερβουάρ καυσίμου και γεμίστε με φρέσκο. Ωστόσο ΠΑΝΤΑ πρέπει να αποθηκεύεται με άδειο δοχείο βενζίνης καθώς θα προκληθούν βλάβες από τα κατακάθια του καυσίμου. Άλλες πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν:

• Χαλαρό, βρώμικο ή αποσυνδεδεμένο μπουζί στο χορτοκοπτικό σας: Ελέγξτε το, καθαρίστε τα υπολείμματα, συνδέστε ξανά και σφίξτε.

• Φίλτρο αέρα βρώμικο: Καθαρίστε ή αντικαταστήστε.

• Καύσιμο που δεν φτάνει στον κινητήρα: Ακουμπήστε την πλευρά του καρμπυρατέρ για να βοηθήσετε τη ροή της βενζίνης. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορεί να χρειαστείτε ένα νέο φίλτρο βενζίνης.

3. Χάνετε τη δύναμη στη μέση του κουρέματος:

Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε:

• Βρώμικο φίλτρο αέρα στο χορτοκοπτικό σας: Καθαρίστε ή αντικαταστήστε.

• Κοπή ψηλού χόρτου: Αυξήστε το ύψος κοπής στο χλοοκοπτικό σας

• Βρώμικο μπουζί: Καθαρίστε ή αντικαταστήστε.

• Συσσώρευση γκαζόν στο μαχαίρι: Καθαρίστε την κάτω πλευρά του χλοοκοπτικού σας όπως σημειώθηκε παραπάνω.

4. Το χλοοκοπτικό δυσκολεύετα να κόψει το γκαζόν:

• Συσσώρευση γκαζόν στο μαχαίρι: Καθαρίστε την κάτω πλευρά του χλοοκοπτικού σας όπως σημειώθηκε παραπάνω. Επίσης, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η πλάγια εκκένωση είναι καθαρή.

• Φαγωμένο, λυγισμένο ή χαλαρό μαχαίρι χλοοκοπτικής γκαζόν: Ακονίστε ή αντικαταστήστε.

5. Το χλοοκοπτικό σας καπνίζει:

Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικό, αλλά συνήθως δεν είναι σοβαρό. Ο κινητήρας του χλοοκοπτικού σας μπορεί να καπνίσει εάν το δοχείο βενζίνης σας είναι πολύ γεμάτο ή εάν διέρρευσε λάδι στην εξάτμιση αν γείρατε το χλοοκοπτικό σας στο πλάι. Απλώς καίγεται ενώ ο κινητήρας είναι ζεστός. Αλλά αν βλέπετε πιο ανοιχτόχρωμους καπνούς, καθώς και αν δυσκολεύεστε να κρατήσετε το χλοοκοπτικό σας σε λειτουργία, ήρθε η ώρα για μια σοβαρή ματιά από έναν επαγγελματία τεχνικό.

Φυσικά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή δεξιότητες για τη διόρθωση ή οι προσπάθειες από εσάς μπορεί να μην δίνουν τη λύση. Όταν έρθει η ώρα να καλέσετε έναν επαγγελματία για να γίνει σωστά η δουλειά, βρείτε έναν αντιπρόσωπο σέρβις.